De Bazuin Tzummarum heeft de voormalige Gereformeerde Kerk omgebouwd tot een schitterende oefenruimte, De Klang. De campagne 'Geef De Bazuin de ruimte!', om aankoop en verbouwing mogelijk te maken, bleek heel succesvol. De campagne gaat door, want De Bazuin heeft nog meer ruimte nodig om zich te ontwikkelen in het hart van het dorp. Volg ons en help ons, en geef De Bazuin de ruimte!

zondag 20 maart 2011

De Bazuin doet mee met NL doet

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart waren in het kader van NL Doet meer dan tien vrijwilligers actief bij het opknappen van het buitenterrein van De Klang. Deze gelegenheid werd ook benut voor het op orde brengen van de muziekbibliotheek. Verslaggever Jan Kerkstra van Radio Eenhoorn maakte een reportage.

Vrijdag waren Johannes Haakma en Jabik Struiksma al begonnen met het opknappen van het fietsenhok. De oude rotten voerden kapotte dakplaten af en vervingen vergane delen van het houten frame. Zaterdag was het de beurt aan de tegelaars. Ane Bonsma en Tjitte Bonnema hadden de leiding over de ploeg die de verzakte delen van het buitenterrein egaliseerde. De late nachtvorst leek het werken onmogelijk te maken, maar de heerlijke voorjaarszon warmde de werklieden snel op. Binnen had de repertoirecommissie (Simone Bonsma en Klaas Bonnema) hulp gekregen bij het sorteren van alle muziekstukken.

Jan Kerkstra van Radio Eenhoorn interviewde teamleider Ane Bonsma over de vorderingen  (audio-clip met dank aan Radio Eenhoorn).

Het hout en de schroeven voor de schutting werden gesponsord door Steenstra's Tuinhout uit Oosterbierum - hartelijk dank!

Bijgaand een foto-impressie van de werkzaamheden op deze welbestede vrijwilligers-zaterdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten