De Bazuin Tzummarum heeft de voormalige Gereformeerde Kerk omgebouwd tot een schitterende oefenruimte, De Klang. De campagne 'Geef De Bazuin de ruimte!', om aankoop en verbouwing mogelijk te maken, bleek heel succesvol. De campagne gaat door, want De Bazuin heeft nog meer ruimte nodig om zich te ontwikkelen in het hart van het dorp. Volg ons en help ons, en geef De Bazuin de ruimte!

dinsdag 29 juni 2010

Onze nieuwe 'muziektempel'

Op maandag 28 juni een spannend moment: onze eerste repetitie in de nieuwe oefenruimte. Wat voelt het ruim... wat klinkt het goed...

De leden komen binnen, instrumenten worden uitgepakt, koffers tegen de wand, iedereen neemt zijn plaats in. Mensen kijken om zich heen. Onwennig maar ook met verbazing. En met trots. Geroezemoes. Als de voorzitter volgens traditie het woord neemt wordt het stil, een weldadig soort rust neemt De Klang in beslag. Ook stilte kan geweldig klinken.

Op een paar details na is het klaar, zegt Jannie. Wij zijn er klaar voor, wij gaan er vanaf nu gebruik van maken. Ze opent de repetitie.

Dan is Marten aan de beurt. Woorden van optimisme. Het eerste koraal. We horen stemgroepen die we in It Lokaal niet konden onderscheiden. Wat een akoestiek, nu al. De gordijnen moeten de laatste harde klanken afdempen. Maar dat komt nog wel.

We voelen de kwaliteit, we proeven de sfeer. Het is een weldaad.

We hebben een muziektempel in gebruik genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten