De Bazuin Tzummarum heeft de voormalige Gereformeerde Kerk omgebouwd tot een schitterende oefenruimte, De Klang. De campagne 'Geef De Bazuin de ruimte!', om aankoop en verbouwing mogelijk te maken, bleek heel succesvol. De campagne gaat door, want De Bazuin heeft nog meer ruimte nodig om zich te ontwikkelen in het hart van het dorp. Volg ons en help ons, en geef De Bazuin de ruimte!

donderdag 15 april 2010

De Bazuin bij boekpresentatie Hylke Speerstra

Op woensdag 14 april overhandigde Hylke Speerstra het eerste exemplaar van zijn nieuwste boek It Wrede Paradys - It Ferfolch aan councellor George Flanagan-Whalen van de Canadese Ambassade. Het boek verhaalt over de emigratie van Friezen in de crisisjaren, de jaren dertig van de vorige eeuw. Het vertrek van veel Tzummarumers, op zoek naar betere werkomstandigheden in vooral Canada, betekende bijna de ondergang van de toen nog jonge fanfare De Bazuin. Daarom had de auteur de al bijna vijfentachtig jaar springlevende muziekvereniging uitgenodigd om de boekpresentatie muzikaal op te luisteren. Na een ontroerende introductie viel een kopersextet vanaf het balkon in met " 'k wil U o God mijn dank betalen". Net voor de overhandiging van het eerste exemplaar speelde De Bazuin het Canadese volkslied "O Canada". Warme en dankbare woorden van councellor Flanagan-Whalen volgden.
Ten behoeve van de campagne 'Geef De Bazuin de ruimte' zorgde Speerstra voor een prachtige donatie in de sponsorkas. Bedankt!Beluister de clip van de reportage op Omrop Fryslân, d.d. 15 april 2010, en bekijk hieronder een foto-impressie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten