De Bazuin Tzummarum heeft de voormalige Gereformeerde Kerk omgebouwd tot een schitterende oefenruimte, De Klang. De campagne 'Geef De Bazuin de ruimte!', om aankoop en verbouwing mogelijk te maken, bleek heel succesvol. De campagne gaat door, want De Bazuin heeft nog meer ruimte nodig om zich te ontwikkelen in het hart van het dorp. Volg ons en help ons, en geef De Bazuin de ruimte!

zaterdag 30 januari 2010

grote opkomst bij Open Huis

Het Open Huis van De Bazuin Tzummarum op 30 januari trok geweldig veel belangstelling. Naar schatting 250 (oud-)dorpsgenoten namen een kijkje in het nieuwe onderkomen van de fanfare voor een kop koffie of een sponsoraankoop. Het feest begon al op straat, bij het dweilorkest dat met vrolijke klanken geïnteresseerden naar binnen blies. Binnen was het warm en gezellig, met muziek van een kopersextet vanaf de voormalige orgellocatie. Alle beschikbare kerkbanken werden verkocht, evenals het merendeel van de oude muziekinstrumenten. Veilingmeester Bein van Dijk veilde het kleine en gewilde kostersbankje; de familie Schram ging er na intensief bieden mee aan de haal. Uit de doorlopende presentatie werd duidelijk dat er een verlaagd plafond in de kerk wordt aangebracht, om de akoestiek optimaal aan te passen voor de muziekrepetities. De aanwezige korpsleden waren enthousiast over hun nieuwe oefenruimte, al realiseren ze zich dat ze nog hard moeten werken voor de verbouwing en de benodige sponsoring.



Ook Omrop Fryslân schonk aandacht (9min20 tot 10min15) aan deze eerste actie in het kader van 'geef De Bazuin de ruimte'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten