De Bazuin Tzummarum heeft de voormalige Gereformeerde Kerk omgebouwd tot een schitterende oefenruimte, De Klang. De campagne 'Geef De Bazuin de ruimte!', om aankoop en verbouwing mogelijk te maken, bleek heel succesvol. De campagne gaat door, want De Bazuin heeft nog meer ruimte nodig om zich te ontwikkelen in het hart van het dorp. Volg ons en help ons, en geef De Bazuin de ruimte!

maandag 16 januari 2012

Kunstenaar Ed Planken schenkt De Bazuin topfoto

Op maandag 16 januari jl. schonk fotograaf Ed Planken een prachtige foto aan de muziekvereniging De Bazuin in Tzummarum. Het was één van de twee foto's die opgenomen was in de overzichtstentoonstelling in de Martinikerk in Franeker, najaar 2011, van kunstenaarscollectief Facit. "De foto kriget in moai plakje yn De Klang", aldus voorzitter Jannie van der Kuur, die de foto in ontvangst nam.

Een half jaar lang volgde de fotograaf fanfare De Bazuin Tzummarum in hun repetitieruimte, De Klang, en observeerde hij hoe de muzikanten repeteren op de stukken die ze in hun concerten brengen. "Ik doe hier zo veel inspiratie op", zei Ed, "iedere keer zie ik weer wat nieuws. De vormen van de instrumenten, de expressie van de muzikanten, hoe jong en oud hier samenwerken". Ed wist de intensiteit én de eendracht van de muzikanten in beelden te vangen, kleurrijke en ritmische werken die hij exposeerde in het kerkje van Boer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten