De Bazuin Tzummarum heeft de voormalige Gereformeerde Kerk omgebouwd tot een schitterende oefenruimte, De Klang. De campagne 'Geef De Bazuin de ruimte!', om aankoop en verbouwing mogelijk te maken, bleek heel succesvol. De campagne gaat door, want De Bazuin heeft nog meer ruimte nodig om zich te ontwikkelen in het hart van het dorp. Volg ons en help ons, en geef De Bazuin de ruimte!

woensdag 9 februari 2011

Concentreren op kampioenschap in april

De vaste volgers van ons blog hebben gemerkt dat het even heel rustig is met de campagne 'Geef De Bazuin de ruimte'. Dat heeft alles te maken met het Open Nederlandse Fanfare Kampioenschap op 1 en 2 april in Drachten. Ook De Bazuin Tzummarum doet daar aan mee, in de hoogste divisie.
Begin april strijden in vijf divisies fanfares uit heel Nederland met een verplicht werk, voor een geblindeerde jury - reputaties of woest zwaaiende dirigenten tellen niet mee. De winnaar mag zich het komend jaar officieus Nederlands Kampioen noemen.
Voor de eerste divisie is als verplicht werk 'Sonata da Chiesa' van Rob Goorhuis voorgeschreven. Goorhuis baseerde dit gecompliceerde en gelaagde werk op het gelijknamige kerkorgelstuk van Hendrik Andriessen. Alle informatie over deze sonate op de site van de muziekuitgever, Gobelin. Wie een indruk wil krijgen kan ook de eerste 32 maten beluisteren via onderstaande speler.Op dit moment staat de muziek even helemaal centraal. Maar binnenkort komen we weer intensief online met nieuwe acties en evenementen. We'll be back!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten