De Bazuin Tzummarum heeft de voormalige Gereformeerde Kerk omgebouwd tot een schitterende oefenruimte, De Klang. De campagne 'Geef De Bazuin de ruimte!', om aankoop en verbouwing mogelijk te maken, bleek heel succesvol. De campagne gaat door, want De Bazuin heeft nog meer ruimte nodig om zich te ontwikkelen in het hart van het dorp. Volg ons en help ons, en geef De Bazuin de ruimte!

zaterdag 2 oktober 2010

de perenpluk zit er op...

Zaterdag 2 oktober was de laatste dag van de perenpluk bij Douwe Dokter. Zes plukdagen in september en oktober leverden ongeveer honderd ton peren op, en dus een flinke opbrengst voor de campagne 'Geef De Bazuin de ruimte'. Rond twaalven de buit al binnen, dus kon het feestje erna al vroeg in de middag beginnen. Op speciaal verzoek was er een kleine serenade voor Doetie en Douwe. De perenboer gaf aan dat dit wel eens de laatste oogst zou kunnen zijn. Een dubbel gevoel. Moe maar voldaan en in het besef dat hier iets unieks gepresteerd was konden de toeters in de koffer, de kleren in de was en de poen in de kas. Goed gedaan, bazuinders en vrienden! Tot ziens, Douwe en Doet!

3 opmerkingen:

 1. Wat moai dat dit der al wer opstiid!!!!! De parren binne plukt en it oogstfeest fiert!Op nei de folgjende €€gst! Jan bist mar snel mei it niis!! Jan Papparazzi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is in prachtig filmke, neffens mij fan historische wearde, de leste kear parren plukke yn tsjummearum, foar us in feest, mar ik snap it dubele gefoel wol. Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sit no noch wat stiif op de bank ... mar mei in foldien gefoel. Prachtig, sa'n oogst en sa'n ôslúting fan dizze bysûndere dei.
  Ek wer geweldich dat dit nijs alwer op de site stiet.

  Aanst mar lekker koese allegeare
  Fokje

  BeantwoordenVerwijderen