De Bazuin Tzummarum heeft de voormalige Gereformeerde Kerk omgebouwd tot een schitterende oefenruimte, De Klang. De campagne 'Geef De Bazuin de ruimte!', om aankoop en verbouwing mogelijk te maken, bleek heel succesvol. De campagne gaat door, want De Bazuin heeft nog meer ruimte nodig om zich te ontwikkelen in het hart van het dorp. Volg ons en help ons, en geef De Bazuin de ruimte!

zaterdag 6 februari 2010

Hard werken voor de nieuwe oefenruimte!

30 Januari was de dag dat de bouwcommissie de plannen voor de verbouwing van de nieuwe oefenruimte bekend maakte bij de leden. Klaas Walda vertelde aan de hand van een duidelijke presentatie de grote maatregelen die gaan plaatsvinden om een betere akoestiek in de ruimte te creëren. Zo krijgt het gebouw een lager plafond, vloerbedekking en gordijnen om de nagalm te verminderen.
Onder het orgelbalkon komt een ruime berging voor het slagwerk en op het balkon zelf komt een berging voor instrumenten. Langs de muur komt een kastenwand voor de muziekbibliotheek.
Natuurlijk wil het oog ook wat, dus komen er frisse kleuren op de muur; een heel andere look!
Aannemers verrichtten de moeilijkste klussen, maar leden en vrijwilligers gaan het meeste werk verrichtten. Inmiddels zijn de sloopwerken aan de preekstoel en het podium al begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten